Kenttä

Par-3 Golf

Jokamieskenttä lähelläsi. Puistomainen par-3 golfkenttä tarjoaa haasteita eritasoisille pelaajille, niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin.

Pelaamaan pääsee jokamieskentälle aina eikä aikavarausta tarvitse tehdä ennakkoon, mailatkin voi vuokrata kentältä. PAY AND PLAY – se on helppoa.

Kentän esittely

Reikiä / Par6/18
Kentän luonnehdintaPuistomainen jokamieskenttä meren äärellä.
TasoitusvaatimusEi ole, greencardia ei tarvita
Väylät pituusVäylät 66 - 135 metriä / par-3
Kierros kestoKierros noin 1 tunti
MailavuokrausLaaja valikoima erilaisia mailoja
ProshopPerustarvikkeet
HarjoitusmahdollisuudetPutti-, chippiviheriö, verkko
Perustettu1959

HISTORIIKKI – jo 60-vuotta golfia Helsingissä

Suo, kuokka ja Keijo

Vuonna 1959 kentän perustaja Keijo Autiokari vaimonsa Assin sekä golfinystävien kanssa raivasivat golfkentän Aittasaaren rantaniitylle, jotta he golfista innostuneina pääsisivät harjoittamaan taitojaan sekä levittämään golfin tietoutta kaikelle kansalle. Perusperiaatteena alusta lähtien oli tuoda peli kaikkien tavoitettavaksi liikuntaharrastukseksi. Paikka, jossa voisi kokeilla sekä harrastaa lajia ilman suuria maila- tai osakeinvestointeja ja joka toimisi väylänä isoille kentille.

Yksi Suomen vanhimmista golfkentistä

50-luvulla Suomessa oli vain kaksi golfkenttää: Talin golfkeskus Helsingissä sekä Aulangon kenttä Hämeenlinnassa. Pelihalukkaita kuitenkin oli enemmän kuin mahdollisuuksia. Helsingin päättäjissä löytyi ymmärrystä lajille ja kaupunki osoitti rauhallisen alueen Laajasalosta, jossa kenttä voisi rauhassa kehittyä.
Uusien alueiden ja väyläjärjestelyjen myötä väylät ovat itsenäisiä,
rauhallisia ja haastavia pelata.

Tiilimurskat, braunit, keinonurmet sekä viheriöt

Alkuaikoina kentänhoidon resurssit ja välineet olivat kovin vaatimattomia. Väylänä toimi perienglantilaisesti luonnon oma rantaniitty ja viheriöinä punaiset tiilimurskagriinit. Keinokastelusta ja salaojituksesta nähtiin vain unia – kuivalla maaperä oli halkeileva ja sateella upottava. Innovaatioista ei kuitenkaan ollut pula. Tiilimurskan jälkeen viheriöt rakennettiin savesta ja sidottiin suolalla pelattavuuden ja hoidon parantamiseksi – syntyivät braunit. 80-luvun teknologia toi mukanaan keinonurmet ja 90-luvun alusta on pelattu ihan oikeilla nurmiviheriöillä.

Klubi

Klubikulttuurimme on elänyt suven hengessä. Seininä on toiminut mahtava metsä sekä kattona yleensä niin sininen taivas. Aiemmin Keijo ja Assi keittivät kahvit ja paistoivat makkarat nuotiolla ja sadesuojan antoi mailakioskin viereinen aurinkokatos. Nykyään saamme nauttia kauniista maisemaan sulautuvasta klubista, juoda terassilla kupit kahvia ja syödä vastapaistettuja leivonnaisia sekä edelleen kuunnella lintujen laulua luonnonrauhassa. Saamme ihailla loistavassa kunnossa olevaa kenttää ja antaa kesän tuntua kesältä.